Tunnbiff!

Jag har precis, för en stund sedan, käkat middag! Jag orkade inte vänta på köttfärsen igår så jag slängde in den i kylskåpet över natten och tog hand om den idag. Jag försökte mig på något som jag inte har gjort tidigare, blev inspirerad av biffen som jag åt hos Mor. De hade fått älgfärs av en vän som var utkavlad i tunna tunna skivor. Jag finulade lite på om man kunde göra så med vanlig nötfärs. Det kunde man ju förstås, vet dock inte om jag gjorde exakt som de skivorna var gjorda.

När man gör tunnbiff eller var det nu heter så är det en fördel om man har plastfolie eller smörpapper till hands. Jag fick slösa lite av mina plastpåsar. Jag mosade färsen så det blev till en smet. Jag öste upp en slev köttfärs på plasten på min skärbräda och sedan kvalade jag ut färsen så den blev väldigt tunn. Eftersom det blir så tunn så är det svårt att steka den direkt, försöker man flytta på biffen så går den mest troligt sönder, därför är det bra om man har plastfolie eller smörpapper, så att man kan flytta på biffen. När man har gjort önskat antal så lägger man in de i frysen så att det stelnar. När de är frysta tar man ut önskat antal och steker dem rakt av... och kryddar med önskad krydda. Jag använde mig av vanlig grillkrydda och det blev yummi!!!

Eftersom jag är så jäkla lat av mig så tillagade jag snabbmakaroner till och visst går det men ack så tråkigt. Det hade varit roligare med pommisar eller potatisgratäng eller bara potatis och någon sås. Dessa biffar är klara på nolltid, snabbt och enkelt för stressade människor, bara man tar sig tid att fixa dem. Det som är bra att man kan tillreda dem direkt när man kommer från affären med köttfärsen... och sedan är det klart, bara ta fram och steka. Perrrfekt!

Man kan dela biffarna och köra någon form av skav om man vill, eller sätta dem i ett kebabbröd med lite sallad och någon dressing av något slag. Man kan göra mycket med det om man vill.

Nåja, en dag kanske jag har middagsgäster så jag kan tillaga något skojigt. Nog för att jag hatar att laga mat, men det är ännu tråkigare att laga mat till sig själv. Jaja, nu är det dags för mig att tänka på refrängen snart... jobb imorgon.

På återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0