Klösställning

Dagen till ära var jag ledig så jag tog mig en liten sovmorgon, hade gärna sovit längre om jag kunde. Tyvärr fick jag så ont i kroppen, vet inte riktigt vad det beror på. Det är väl inte helt omöjligt att det beror på sängen. Jag vet att jag brukar få ont när någon av katterna har legat på mig en stund. Kan ju tänkas att någon har använt mig som både madrass och kudde en stund.

Jag tog det lugnt första delen av dagen, ehum.. har väl tagit det lugnt hela dagen om jag ska vara ärlig. heh... Mot eftermiddagen åkte jag över till mamsen och käkade tårta då styvfar fyllde åt. Jag blev inte där så länge eftersom jag hade lite andra planer. Min plan var att se om jag kunde hitta en klätter/klösställning till mina ligister. Kära mor följde med mig in till stan, hon behövde ett halsband till Mejabus. Det var ju lite timing med andra ord. Dessvärre hade de inte något direkt utbud av klätter/klösställningar. De hade 3 olika.... en av dem var på extrapris som tillika var ett skyltexemplar som de ville bli av med. Priset var så bra att jag slog till. Egentligen ville jag ha en annan mycket häftigare, men en sådan får jag handla vid senare vid tillfälle.

Ställningen jag köpte var lite ranglig just vid tillfället så vi tog hem den till mor och justerade den lite och vi lade till en "gren" som ett stöd, den fick gå från en av plattorna och till golvet. Antagligen har vi haft grenen till den chinilla som jag hade för länge sedan. Men nu fungerar den som en stöttepelare och klösgren åt katterna. Perfekt!

Jag trodde inte att katterna skulle använda sig av klättergrejen, men den var nog lite roligt trots allt. Knuttis använder den flitigt, han klättrar in och ut ur "huset" på toppen och han klättrar upp på taget, han gnager och biter på den. Det var ju bra att de använder den, fast å andra sidan kanske det bara är ett nyhetens behag.


Jag ska ta en bild av den så snart jag har köpt nya batterier till kameran. Nu ska jag dock vispa ihop en liten dip och mumsa chips! Det var ett tag sedan! ... sedan är det sängen som gäller eftersom det är jobb imorgon.

Löningsdag!

Dagen till ära fick jag jobba några timmar själv ännu en gång. Jag slog personligt rekord. hehe.... Ehum, jämfört med de dagar jag har gått själv för en liten stund, dvs när man slagit ut kassan. Ganska bra måste jag säga och då var det ändå lite lugnt för en liten stund. Hur jag än försökte få ordning på det hela så var det rörigt, vet inte varför. Om det beror på att jag hade ganska mycket folk ett tag eller vad. Jag har ialla fall jobbat på... När klockan slog 17.00 var jag totalt slut i rutan. Det var jobbigt att hålla fokus hela tiden ut. 

Nåja, jag tror nog att jag växer in i uppgiften. Måste bara jobba upp tempot ännu mera och försöka hinna med fler saker. Tycker ju att, ju mer jag jobbar själv desto snabbare kan jag jobba.. vet inte! Självklart går det snabbare när man är två gentemot kund.... Det ska verkligen bli intressant att se hur det blir till sommaren. heh...

Jag slutade jobbet 18.30 idag, hade tänkt ta bussen hem, men bara för att det var löningsdag eller rättare sagt pengadag så ringde jag kära mor hörde om hon kunde skjutsa mig hem så jag kunde handla lite kattsand och sådant.

Med lite snabb huvudräkning går det en påse och en kartong kattmat på en månad och när det gäller sanden går det 3 påsar. Maten är inte så mycket att göra åt... de måste ju få äta. När det gäller sanden, det är ju rena rama vansinnet. Jag vill inte ha klumpande sand, för då kan jag inte slänga det i toan och det är inte roligt att gå till soprummet varje dag. Det ligger alldeles för långt bort. Jag hoppas att jag kan finna en bra och lämplig kattlåda, där man kan filtrera bort kisset så att sanden håller sig längre.

Jag håller också på att söka efter en klös/klätterställning. Den jag vill ha kostar över 2000 kr, men den är häftig och jag tror att katterna skulle älska den. Dessvärre har jag inte de pengarna än... dvs att bara spendera så där på något onyttigt. Dock antar jag att jag får så lov att kasta ut mellan 600-900 kr för en ställning, dvs om jag nu ska ha kvar katterna. De är ena riktiga ligister. Inget får finnas på borden, inget får finnas i fönstrena... och jag kan inte ha golvgardiner utan att de är och klänger i dem. Jag borde göda dem riktigt ordentligt så de inte orkar röra sig så mycket hahah... Jag tror aldrig att jag har haft sådana här ligster förr. Mina tidigare katter har varit små änglar av det jag kommer ihåg från kattungeperioden.

Dessa två... jag vet inte, känns som om jag inte kan tillgodose vad de behöver i min lägenhet. De skulle behöver få springa av sig ute och klättra i träd, jaga fåglar och möss med mera. Förhoppningsvis är värsta tiden snart förbi. Det värsta är dock att de har varit på tappeterna och klöst.... och jag har ingen extra tapet att laga det med. Sovrummet kan nog gå utan problem, det kan jag nog få omtapetserat utan att jag får någon kostnad för det. Sovrumstapeten såg fördjävlig ut redan när jag flyttade in. De andra tapeterna blir det nog svårare med.

Något måste göras ialla fall åt detta klösande.


Imorgon fredag är jag ledig, ska höra med mor om hon är ledig också så vi kan gå till återvinningen och kika lite om det finns något skojigt där. Nu är det dock sussalull som gäller!


På återseende!

Lön, pengar, inkomst ----> Något!!!

God!!! vad jag är less på att vara fattig just nu. Skulle vilja ha lite pengar. Vad jag skulle vara lyckligt om jag bara för en eller två månader hade tillräckligt med pengar så att jag till och med får lite över, efter räkningar, mat och ett pyttelitet sparande.

Nåja, pengar är på ingång.... så småning om. Nu får jag ialla fall en lön att leva på för ett tag sedan. Jag ser $$$ framför mig. Hahaha... dollartecken är väl inte det rätta tecknet, men det finns inget annat som jag kan använda mig av.


Imorgon är det löningsdag sägs det. Jag vet att praktikpengarna kommer in... sedan vet jag inte om det kommer in något mer. Nästa månad kommer det väl desto mer hoppas jag.

Så fort det dyker upp några pengar på mitt konto ska jag sätta dem på en efterhängsen räkning! Sedan är det klar och jag slipper bekymra mig om det. Det skulle vara så skönt att komma på fötter igen, kunna leva ett drägligt liv. Jag måste dock komma ihåg att lägga undan semesterpengarna så att jag kan få ta lite semester i sommar.

Skulle vilja ha ledigt första veckan i juli som vanligt, men frågan är om det kommer att gå. Speciellt med tanken på att vi är få i personalen. Alla ordinarie anställda vill ju vara ledig i sommar..... det blir nog lite bekymmer. Jag tänkte att jag skulle jobba lite innan jag lämnar in semesteransökan.


Nåja, nu ska jag ialla fall tänka på sängen, ska krama kudden. Trött i ögat.



På återseende!

Kompaktlivinghem

Jag läste aftonbladet på webben nyss och föll över detta: http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6663300.ab Jag måste säga att jag är imponerad över lösningarna. Även om jag gillar tanken, tror jag nog att det kan bli lite jobbigt i långa loppet att hålla på att flytta väggar hit och dit... och för att inte tala om att hitta rätt vägg. Tanken är dock god och jag gillar den. 24 rum på 32 kvm är väl kanske lite väl mycket men t ex 4 eller 5 olika rum kanske skulle kunna vara något.

Om jag får önska ett kompaktlivinghem med flyttbara väggar så önskar jag, ett kök, vardagsrum, sovrum, kontor, "hobbyrum", gästrum. Det är väl vad som räcker för mig. Toa och dusch vill jag nog ha separat, då jag vill ha en tvättmaskin också.

Jag tror att det kan vara något om det skulle gå att ha billigare lösningar än den som den här killen hade. 2 miljoner är nog i det saftigaste laget. Men def en bra lösning för människor med en liten börs, dvs om de kan hitta en billigare lösning.






Anställd!

Dagen till ära började med ett möte med chefen. Jag var egentligen ledig! Vi skulle haft mötet redan förra veckan, dessvärre gick det inte pga omständigheter. Det var skönt att få papperna påskrivna, då slipper jag tänka på det. Nu är det bara att tuta och köra och kämpa på. Försöka speeda upp tempot lite.

Till min förvåning fick jag lite ansvar.... hade helst sluppit det, speciellt i nuläget. Men men.. det är chefen som bestämmer. Det är väl bara att göra som hon säger. :o)


Imorgon och på torsdag ska jag göra mina första timmar själv. Jag är lite nervös... men det ska nog gå bra, för då har jag full kontroll.. hum, jag menade att då är det ingen annan om blandar in sig i och rör till det. Då är det bara jag som gör det i så fall. Japp, lycka till mig!! hahah...


På återseende!

Helt slut!

Ugh! Jag är helt slut i planeten och även lite kroppsligt. Att jobba är rena rama motionspasset. Om man bara skulle äta lite nyttigare mat kanske man skulle tappa lite kilon. :oP...

En sak är klar,
jag är inte van att jobba så här mycket och gud vet om jag orkar med jobbet när sommaren kommer. Jag hoppas ju det, men det är tufft redan nu. Kanske blir bättre när jag kommer igång med att gå på gymmet. Måste förstås inhandla lite sportkläder och ett par nya gympadojjor. Jag behöver bara en, två alt tre lämpliga t-shirts och ett par mjukisbrallor... så är jag redo att starta. Min tanke är att jag ska komma igång om två veckor, så lycka till mig. haha...

Slut i planeten blir man pga allt folk. Det är mycket att hålla reda på, dels fylla på och dels allt som folk beställer. Det är inte så bara att ställa sig där och tro att man fixar det, den saken är klar. Det är verkligen ett tufft jobb.

Tur är ju att jag inte jobbar varje dag,
utan jobbar ett par dagar i stöten och är ledig en-två dagar. Jag måste säga att jag gillar mitt schema. Snart är tanken att jag ska börja gå några timmar själv... bävar mig lite. Men det ska nog gå bra, för då får jag hitta min egen struktur. Jag måste bara komma ihåg att bryta och leverera det folk har beställt.

För att gå in på något annat...

En av mina kollegor har två katter,
igår hämtade hon en stor klösställning till sina katter... en ställning som hon hade beställt. Den gick ända upp till taket och var i olika sektioner.... hon sa att den verkar vara superbra. Jag skulle också vilja ha en sådan, men de är så dyr.  grr... men någon form av klösställning måste jag hitta inom kort för Knuttis har fått för sig att man får hoppa uppåt vägen och dra loss tapetbitar. Tack och lov har han hittills bara gjort det i sovrummet och där såg tapeten fördjävlig ut ändå, med en stooooooor svart fettfläck över flera våder. Jag kan inte fatta hur folk lyckas få sådana fettfläckar. Jag har aldrig fått någon än... peppar peppar.

Nåja, nu är det sussalulla som gäller så jag orkar upp imorgon. Ska upp lite tidigare än normalt för jag skulle få åka med en annan kollega, plus att min tanke blir att vara med på en öppning. Jag kanske kan lära mig något. huh...


Sov gott!



På återseende!

Lite irriterande men ändå lycka!

Gud så irriterande! Jag hade lite extra pengar tack vara att mitt ex skickade över pengar för en räkning. Jag ska självklart betala räkningen, en jag hinner få egna pengar innan räkningen ska vara betald. Därför tänkte jag att jag kan låna dem då jag själv inte hade några pengar överhuvudtaget. Smarta jag har skapat ett sparkonto före jul, ett konto där uttag endast är tillåtet efter ett helt år. Pga den tråkiga pengasituationen så har jag inte kunnat lägga in några pengar där. I stället för att ta bort automatiska överföringar helt och hållet så har jag hela tiden flyttat fram datumet... och nu senast hade jag satt den på 17/2.. doh... Mitt ex skickade över pengar den 17:e och jag flyttade över dem till ett annat konto direkt bara för att inget skulle gå in på mitt sparkonto. Den 18:e la jag tillbaka en del av pengarna till kortkontot så att jag skulle kunna handla lite. Uppenbarligen är jag rena rama Snurre Sprätt. Jag hade helt och hållet glömt bort att jag inte hade flyttat över alla pengar, utan bara en del. Eftersom jag hade lösa kontanter tänkte jag inte mera på det.... förrän jag skulle handla lite inte för kvällen och helgen. "Köp medges ej!" stod det på apparaten vid kassan ---> alltid lika pinsamt!!! Jag gick vidare till uttagsautmaten för att få ut en lapp. Jag hade svårt att få ihop matematiken. Det var XXX kr minus och XXX, XXX plus... och XX minus... doh doh doh.. fattade inte något. Jag suckade och blev en aning bekymrad för jag kunde få ihop det alls och kunde inte för mitt liv drömma om att jag hade spenderat alla pengarna redan.... tänkte först att det var något som jag handlat tidigare som kanske hade blivit draget nu. Det är något som verkar hände titt som tätt... typ, handla nu och få det draget från kontot om två, tre veckor. Nåja, jag sket i allt och gick iväg till bussen...

... tro på fan,
jag missade bussen! grrr... Ringde till mor för att höra om hon kunde offra sig för att köra mig hem. Tyvärr var de på vift flera mil bort. Så irriterande!!! grr...  Blev så irriterande så jag gick till jobbet, det sitter ju i samma hus som busstation så det är ju bra på så sätt.

Det som kändes tyngst var att jag blev tvungen att spendera min sista tia till bussen hem!!! Lite less var jag!!! Jag som var glad över att jag hade lite pengar men tji fick jag. Jag hade lite pengar på kontot, men inget som jag kunde ta ut. Suck!

Hela kvällen
har jag suttit och tyckt synd om mig själv hela kvällen och precis innan jag skulle skriva detta inlägg så kollade jag mitt bankkonto och såg att jag hade en del av pengarna på mitt andra konto. Typiskt och nu är ju affären stängd och jag går inte in till stan bara för att handla lite... och definitivt inte när det är så här kallt ute.

Nåja, vad gör man när livet är emot en?? hahah...


Lite tidigare, dvs när jag kom hem från stan så tänkte jag kolla mina täckbyxor och få de redo inför morgondagen om det är svinkallt ute. Jag insåg dock att de var fulla med hår från Barro, min kära gråhund. Det blev att leta fram en klädrulle och rolla av håren. Täckbyxorna funkade och de satt inte åt lika mycket som sist och nu kunde jag få igen dem utan att de sprättade upp i midjan lika snabbt. Det var ju toppen!!  Till min största förvåning fann jag ett par brallor i samma påse som täckbyxorna. Jag höll på att leta ihjäl mig förra året på grund av dem. Jag letade i hela lägenheten och hemma hos mitt ex och kunde inte finna byxorna. Jag kunde inte fatta var de hade tagit vägen, men jag fick för mig att jag kanske hade gjort någon städning och tagit beslutet om att slänga dem, om de hade hamnat på golvet och Barro hade använt dem som liggunderlag och pågrund av att de hade varit överhåriga för min smak slängt dem därav. Jag hade väl mer eller mindre varit inställd på att jag hade kastat dem... och nu 1 år efter åt så har jag hittat dem. Weeee.... Jag blev ju lite glad på köpet. De sitter ju helt klart lite bättre än förra året. Dock behöver det försvinna lite mera från midjan och låren. Det blir målsättningen nu under våren då jag ska gå på gym har jag tänkt..... men det är inte aktuellt förrän om två veckor ca.

Först ska jag börja tänka på sängen så jag orkar upp imorgon.



På återseende!

Fredag och ledig!!

Det är ganska skönt att vara ledig, speciellt när det är kallt ute. Man slipper då gå ut om man inte vill. Dock varar ledigheten vara till imorgon och det är en stor nackdel, för det går inte buss till mitt jobb i lämplig tid. grr... Kallt är det ute också. Jag önskar att jag hade lite mera pengar så att jag hade kunnat ha en bil, å andra sidan kvittar ju det eftersom det är långt till parkeringen. hahaha... Skämt å sido, det skulle ju gå betydligt smidigare att ta sig till jobbet, framför allt när det är helg. Jag ska väl inte tänka jobb när jag är ledig, det är bra dumt.

För en sekund funderade jag på hur jag ska ta tillvara på min lediga dag på bästa möjliga sätt... dessvärre blir det svårt att njuta av den fullt ut. Måste ut i kylan och ner på stan för att göra ärenden. Jag känner mig inte riktigt manad, dock ska jag förse mig med något gott till ikväll. Det är jag faktiskt värd tycker jag. 

Det skulle ha varit roligt med någon form av sällskap också, bortsett från de fyrbenta ligisterna. Å andra sidan kvittar det också, min soffa är inte den bekvämaste. Tror faktiskt att jag ska gå och kolla efter en ny soffa och slänga ut den jag har. Inte ny som ny, men en begagnad. Den behöver ju inte vara märkvärdig, då jag har katterna men sittvänlig. Måste även organisera mitt hem lite nu... ska försöka slita mig från datorn mera.

Min kära mor föreslog att jag skulle säga bort mitt internet... eeh.... Min spontana reaktion var, då blir det ju inget roligt. Jag får väl erkänna att jag mer eller mindre är beroende av internet. En stor del av det sociala livet finns ju över internet. Inte för att jag har något problem med att umgås utanför datorn... det är bara att jag har fler vänner över internet än utanför i närheten. De flest bor ju utspritt ivärlden. Antar att det är problemet och sedan är nästa problem att i min ålder har man inte tid att umgås så jättemycket, man har oftast familj, barn, jobb etc. Det finns knappt någon tid för annat..

Nåja, får väl spendera ännu en fredag i min ensamhet. hahaha.... Fördelen är ju att jag får ha både chipsskålen och dipskålen helt för mig själv. :oP


Nu är det dags att svira om och bege sig ut i kylan!! brr... drygt -20 grader. huh...


På återseende!

Första dagen!

Första dagen på jobbet är avklarad, då jag officiellt är anställd och inte praktikant längre. Det gick hyfsat bra enligt min åsikt. Förmiddagen löpte på relativt smidigt och jag hann med att göra ganska mycket, kanske lite mera än vad jag gjort tidigare. Eftermiddagen var en aning tuffare, men det berodde egentligen inte så mycket på mig, utan mer den som jag jobbade med. Om jag hade vetat att hur det skulle bli hade jag lagt upp arbetet på ett annat sätt.


Det ska bli intressant att se hur det går när jag ska jobba själv...



Ledig imorgon, skönt!! Dock jobbar jag i helgen så jag ber till gudarna att det blir varmare ute så man kan ta sig en promenad till jobbet utan att frysa ihjäl.


Nåja, nu är det läggdags!


På återseende!


Praktiken över!

Nu är det ett tag sedan jag har varit aktiv här. Har egentligen inte haft mycket att skriva om. Dock har många tankar vandrat hit och dit i hjärnkontoret. En stor del av dem har berört jobbet, att fortsätta eller inte etc. Idag är dock sista dagen på min praktik.... för den biten får jag säga weeeee!!!

Dagen till ära klev jag upp lite tidigare än normal bara för att jag trodde att jag skulle ha möte med bossen, speciellt då det är sista dagen på praktiken - för att få ett ja eller nej. Nu ringde bossen och berättade hur hon ville ha det... och jag får fortsätta. Jag säger guld! Ok, kanske inte det bäst betalda jobb jag har haft genom tiderna, men dock ett jobb och jag behöver få lön några månader så att jag kommer på fötter med allt. 

Så, snart bär det iväg till jobbet och då är det bara att kvala upp ärmarna och börja jobba.




PS. Jag lade in detta igår... grr... men det hamnade som utkast. huh! :o(

Anpassad sökning
RSS 2.0