Mycket jobb!

Måndag 21 juni!

Tiden har gått lite halvsnabbt igen. Tänkte skriva lite i helgen men orkade inte. Jag har jobbat hela jäkla helgen, inte bara 8 timmar utan det har blivit extar timmar, pga skada, special helg och annat. Till viss del har det varit en kaotisk helg men inte horrible. Det har bara varit mycket spring hit och dit och mina ben skriker av ömhet, speciellt musklerna vid smalbenen. Antar att jag har lyckats få någon form av benhinneinflammation... jag vet inte. Inte nog med att jag har stått hela dagarna på jobbet , Jag även varit ut på partaj i lördags. Drog iväg till en kompis direkt efter jobbet och det blev en hel del promenerande då också.... inte konstigt att man får problem med fötter och ben.

Just nu är jag inne på fjärde arbetsdagen i rad.. jag har två dagar till att jobba innan jag får någon ledig dag. Hade jag inte fått ledigt i torsdags så hade detta varit min 7:e dag. Tack och lov fick jag ju ledigt, då en annan tog mitt pass förra veckan.

Nu finns det förstås ett sug från andra att få jobba något av mina kvarvarande pass, men jag tror nog att jag biter ihop och jobbar dem. Det är inte roligt för chefen att krångla hit och det med scheman... det blir lite tjorvigt för henne också. Dessutom ska jag ju ha en veckas semester denna månad så, det lär ju svida lite i plånkan i slutet av månaden. Dock tror jag att jag får en ganska bra lön denna månad, jag får väl försöka hushålla med pengarna.

Tanken var att vi skulle åka iväg under min semester, men jag vet inte hur det ska gå, vet inte vem jag ska ha som kattvakt. Jag är ju beredd att betala en slant, men jag vill ju veta att katterna blir omhändertagna på ett bra sätt. Jag kanske borde vaccinera dem och höra med ett pensionat om de kan ta emot katterna. Det rör sig om ca en vecka. Jag räknade ut att det skulle gå på ca 1000 kr. Inte riktigt men nära. Kan ju förstås vara värt det. Men samtidigt känns det som lite waste of money! hahah... Får fundera på det! Här närmast är det midsommar som gäller... vet icke vad jag ska göra. Vet att jag jobbar hela fredagen.... det förstör förstås ganska mycket vad midsommar. Innan jag är ifrån jobbet så är klockan närmare 20.00 och innan jag är hemma är klockan nästan 20.30... Egentligen bryr jag mig inte så mycket, hade kunnat jobba hela den helgen... Jag skulle ha erbjudit mig att jobba om jag hade haft förtroendet att ta en öppning t ex.... men men... nu är det inte så. På gott och ont! Det löser sig nog! Det verkar som om jag är på god väg ialla fall.... :)

Nu är det ialla fall dags för mig att sussa så jag orkar med morgondagen. Är lite trött i ögat.... eller rättare sagt, jag måste sova för att orka. hahah..  Får se om jag kanske svänger förbi gymmet imorgon om jag är morgonpigg.


På återseende!

Fredag!

Fredag 18/6

Har jobbat hela dagen idag. I korta drag kan man väl säga att det har varit både rörigt och yrsigt. Den har definitivt inte varit normal. Jämfört med förra helgen så tycker jag att den här dagen har varit lugn... hahaha.. så när chefen ringde tyckte jag att det det har varit lugnt. Min kära kollega utbrister då att det har varit mycket. Hmm. jaja... se där hur saker och ting kan vara.

Nåja, vi kämpade oss igenom denna dag med huvudet högt. Jag menar den här dagen krashade ganska tidigt. Förmiddags kollegan hade gjort sig illa i handen i all den dåvarande stressen. Hamnar man snett från morgon så blir det snett hela dagen. Det var inte så mycket att göra åt det. Det var bara att kämpa på.

Tillslut blev det dags för mig att gå hem. Så nu har jag varvat ner och det är dags att sussa kudden. Imorgon blir det till att gå ut och partaja... så det kommer bli en extra lång dag imorgon. Direkt efter jobbet ska jag dra mig till min kompis och där ska jag göra mig i redo för utekvällen........ och förhoppningsvis kommer jag orka med söndagen. hahaha.

Nu får jag väl i första hand fokuser på att klara av morgondagen.


Sov så gott och på återseende!


Ledig dag!

Tordag 17/6

Jag tror att både min kropp och jag behövde den här dagen till att vara ledig. Jag passade på att sova ut och vila min kropp lite. Sedan igår har jag haft fruktansvärt ont i knäet. Att stå och sitta har gått bra, men att huka sig eller cykla... någon rörelse som får knäet att vika sig lite så gjorde det väldigt ont. En bra beskrivning skulle kunna vara att de är fel i gångjärnen. Nåja, det lättade lite efter att det knakade till lite i knäet. Det är som att det skulle vara lite ur led. Får hoppas att det blir bättre till imorgon då jag ska jobba igen. Pratade med chefen och vad det verkar ska jag gå på schema tillsvidare... heh... Till och med att min semester är inräknad. :)

Eftersom jag kände att jag inte kunde sitta hemma hela dagen tog jag mig en tur in till stan. Det är ju också doktorns order att röra på sig en halvtimma minst varannan dag. Av den anledningen tog jag mig in till stan. Efter en stund på stan drog jag mig hemöver igen.... plockade i ordning lite saker och förberede disken. Jag skruvade ihop min badrumsvagn som jag köpte för ett tag sedan. Jag har med andra ord varit lite huslig idag. Jag har även monterat isär mitt gamla köksbord. Hade en tanke om att få upp mina nya köksmöbler inom kort. De är ju fortfarande nerpackad i kartongen sedan brorsan hade varit och köpt dem till mig. Efter att ha sett alla delar och skruvar och dylikt tänkt jag höra om antingen mamsen kan hjälpa mig eller kära bror. Det får nog bli efter helgen, eftersom helgen är lika med jobb. Dessutom vankas utgång på lördag,... fullt upp med andra ord.

Dagen till ära har jag faktiskt varit på gymmet också. Duktiga jag, jag gjorde alla övningar. Kändes fjantigt att köra bara några övningar och sedan lämna resten till en annan gång. Det fanns bara en övning som jag valde att inte göra, det är bara för att jag är lite osäker på maskinen. Jag kunde inte se någon instruktör i närheten... Den fick vara. Nästa gång får väl bli på måndag om jag inte får något ryck på lördagmorgon. Vi får se.

Nu tänkte jag tänka på sängen ialla fall. Lite trött i ögat. :)

På återseende!

Lucky me!

Ondag 16/6

Dagen har varit väldigt seg, rättare sagt jag har känt mig seg i både kropp och huvud. Allt har gått så himla trögt, vet inte varför. Att jobba var olidligt. Även om jag försökte dra upp tempot var det som om det inte gick överhuvudtaget. Kroppen har varit helt slut.

Denna vecka skulle ha bestått av sex arbetsdagar för min del. På gott och ont ville en arbetskompis jobba åt mig imorgon. Jag var inte sen att säga ja. Jag vet inte om jag skulle palla med sex dagar. Det var nog drygt att jobba 4 haha.. Jag fick ledigt imorgon och det känns ganska bra. Enda anledning till att jag gick med på att lämna ifrån mig en dag är för att om jag ska jobba nästa vecka så får jag bara ledigt en dag innan nästa arbetsperiod börjar. Att återhämta sig efter 6 dagar är inte lätt, vet det sedan tidigare jobb. Nu är ju detta förvisso en helt annan typ av jobb. Jag har i snitt 4 pass per vecka de borde ge mig en ganska bra lön den här månaden. Det ska bli intressant att se hur den blir. :)

Då har jag ialla fall tid att göra lite andra saker som jag känner att jag behöver. Städa till exempel!  :oS Gymmet ska förstås få sig ett besök, men det tar inte hela dagen.


******

*fniss* Min katter är roliga, för att gå över till något helt annat. Antigen är det Knuttis eller så är det Scrollis som ställer sig i långhallen min och fjantar sig = lockar med sig den andra katten. Sedan går de tillsammmans till köket och äter. Det verkar som om de oftast äter samtidigt. Även om de tar en tur ut till köket på egen hand emellanåt. Dock ser jag dem mest gå tillsammans ut till köket. Det ser så otroligt gulligt ut.


******

Jag är så trött idag så att jag ska ta och dumpa mig själv i sängen! Godnatt och på återseende.

6 dagars schema.

Tisdag 15/6

Fick ett telefonsamtal från chefen imorse. Hon frågade hur det gick i ärendet med AF. Jag sa att jag skulle ringa dem under dagen.... dvs innan jag började mitt jobb. Eftersom det var lite regnit ute när jag skulle till jobbet tog jag bussen, samtidigt som jag väntade på bussen ringde jag AF... och gav dem instruktioner. Så, nu har jag satt bollen i rullning. Jag skulle bli väldigt förvånad om AF kom med ett positivt svar. Nåja, jag får åtminstone jobba en stund till.. helt säkert veckan ut om jag inte göra någon dundertabbe förstås.

När jag kom till jobbet var det fullt ös med städning och diverse. Jag hann inte reagera på schemat för denna vecka, då det är lite special. Då jag väl hade tid att titta på schemat så såg jag att jag hade en 6 dagars vecka framför mig. Ewww!!!! Jag har inte jobbat 6 dagar på raken på hur många år som helst. Det är hur tufft som helst. Speciellt om man bara får ha en dag ledig innan och en dag efter. Det är fruktansvärt drygt. Jag måste kolla lite närmare på det. Inte nog med att det är 6 dagar, det är dessutom mertid tors, fred, lör och söndag. Så hmm hmm... Kan vara värt att kika närmare på det. Jag kommer förmodligen vara halvdöd på söndag och säkert jobba som en zombi. Dessuom blir det förmodligen en liten utekväll på Lördag. Tänkte inte partaja, men det är möjligt att en cider eller drink slinker ner.

Då jag hade slutat jobbet för dagen ringde jag till kära bror för att höra om han kunde skjutsa hem mig. Kände inte för att gå hem i mina foppisar. Till min stora otur slutade lokaltrafiken med kvällsturer förra veckan. Det är antingen apostlahästar eller cykel som gäller på kvällen. Eftersom jag inte kunde ta bussen eller hade cykeln så fick det bli Taxi Bror i stället. :) Och det gick ju bra, för Taxi Bror är ju i alla fall ganska snabb.

Nåja, nu är det sussa som gäller, lite trött i ögat.. har inte återhämtat mig från helgen än.


På återseende!

Vilken helg!

Måndag 14/6

Vilken helg det har varit! När jag slutade jobbet i söndagskväll kändes det som om jag skulle ha sprungit ett maraton. Jössus så mycket folk vi har haft alla dagar, fredag, lördag och söndag... lördag och söndag har varit värst. Nu förstår jag konceptet som min chef vill att vi ska göra, dvs motionera till och från jobbet. Det är enbart för att vi ska orka hålla tempo på jobbet. Hade jag påbörjat jobbet nu och inte när jag gjorde förra året i november så hade jag dött på fläcken. hahahaha.... Det var bara att bita ihop och pumpa! När halva söndagen hade gått var jag väldigt trött och kände att jag höll på att sacka efter. Orkade helt enkelt inte... förvisso tänker man inte så mycket när man väl står där. Allt verkar gå per automatik ändå. När till och med en kollega tycker att man har gjort ett bra jobb så har man antagligen gjort det. Det kändes bra att gå hem på Söndagkväll. :o)

I helgen gjorde jag något annorlunda. Jag skapade mig en profil på tradera och budade på en stor klösställning till katterna. Jag vann aktionen... så jag borde få hem klösställningen i slutet av denna vecka eller någon gång nästa vecka. Kvinnan som hade objektet hade väldigt gott omdöme så jag hoppas att det inte blir något strul. Den jag lade budet på var den beiga. Jag tror nog att katterna blir glada över den.

 

Lite irriterad blev jag dock idag! Jag satt framför datorn (som vanligt), satt lutat mot ena armstödet och hade benen över det andra. Knuttis kom för att kela och när han hade legat i famnen en stund ville han lägga sin tass på kinden,.. nog för att det är lite gulligt, men jag vill egentligen inte ha hans tassar i ansiktet. :) Jag tog hans tass i handen och per automatik började jag kolla klorna... till min stora fasa trodde jag att han hade brutit klon till sporren. Den såg så konstig ut. Jag började kolla de andra tassarna också. Det visade sig att veterinären hade klippt alla klor på katten. Detta gjorde mig irriterad. Nog för att jag hade lämnat in katten för kastrering, men inte för att få klorna klippta. Han är ju en katt.... han ska ha klor!!! ffs... :(  Det kändes inte så roligt att se detta då jag precis har beställt en klösställning till dem. Jag kan ju inte sätta upp den förrän klorna har vuxit till sig. Hur ska han annars kunna klättra, det är ju liksom hela poängen med en klösställning. De kunde ju ha informerat mig först, innan de nöp klorna på honom. Då hade jag ju åtminstone haft möjligheten att säga nej tack. Jag har tyckte att hans vässande har låtit annorlunda och nu förstår jag ju varför... häromdagen hade han även problem med att klättra upp för ryggstödet på fotöljen och detta förklarar saken. Grr... blir lite less!

Tidigare under dagen hade jag varit hem till mor. Tänkte passa eftersom både hon och jag jobbar imorgon och hon fyller år. Jag inhandlade ett stycke smörgåstårta för familjen. Efteråt for jag hem och slappade. Innan besöket hos mor var jag förbi på gymmet för att få en introduktion av maskinerna och ett program att träna efter. Efter gymmet drog jag ner på stan och kollade efter nya träningsskor... det fick bli en "fritidssko", en allarounder. Det var ett bra pris på dem så jag kräver inte så mycket. Visst hade jag velat ha en bättre sko, men då får man gå upp i pris och jag har ingen lust att lägga ut en massa jäkla pengar på sådana skor när jag kan få dem för ett par hundra. De brukar oftast vara ganska bra även om mina sista skor har varit tarvliga. Dessa var av märket adidas och min erfarenhet är att adidas brukar hålla ett tag. De senaste jag hade höll från att jag var 12 år tills jag var 18. :) Därefter fick jag säga bye bye till skorna. De var i och för sig svindyra på den tiden. hehehe....

Nåja, kvällen innebar en hel del slappande och nu ska jag inta horisontalläge och sova lite så jag orkar jobba imorgon.

 

På återseende!

 


Doctors appointment.

Torsdag 10/6

Sedan några dagar tillbaka hade jag en tid hos doktorn. Jag blev inte alltför glad över den tid som jag fick vänta innan doktorn ropade in mig. Satt säkert i väntrummet i 45 minuter innan jag blev inkallad och då hade jag t o m bokat tiden i förväg. Helt otroligt... alltså, jag kan ju acceptera att man får vänta kanske 10 minuter eller en kvart.. men 45 minuter??? huh... det är ju rena rama vansinnet. Om jag går på dropp in kan jag acceptera några timmars väntan till och med, men inte bokad tid. Det får jag nämna nästa gång jag ringer och behöver en tid. heh..

Nu var ju vänta förvisso värd eftersom den doktorn som kallade in mig var ganska snygg och rolig för den delen också. Me like!!! Jag blev väldigt förvånad över att han gjorde en grundligare "undersökning" och ställde mer frågor om sådant som jag försökte slänga ur mig när jag var till den andra kvinnliga doktorn. Det kändes mer som att den här killen visste vad han gjorde. Det var inget överhastat. Jag hoppas verkligen att jag får gå hos honom någon fler gång. Ok, nu fick jag inte ut det jag behövde eftersom det inte handlade om ett sjukintyg. Dock kunde jag gå en annan väg om det var en "myndighet" eller så som behövde intyget. Om jag hade varit helt koko i planeten så hade jag förstås kunnat få ut ett sådant intyg, men nu är jag inte koko i planetet och jag saknar inga armar eller ben heller. Ur den synvinkeln är jag helt normal och min depression är inte något underlag för sjukskrivning och det var liksom inte det jag var ute efter heller. Nåja, det löser sig väl...

Efter mötet med doktorn fick jag skynda mig till jobbet och där var det kaos, vi hade fått nytt system. Det blev lite tufft. Trots allt gick det bra.... för mig ialla fall. :oP Chefen var på plat och gav mig ytterligare en arbetsdag. Min ledighet rök för morgondagen. Hmmm.. borde kanske sussa.


På återseende!

Gym

Onsdag 9/6

Jag är lite förvånad av mig själv, jag klev upp tidigt idag utan att ha någon större anledning. Förvisso hade jag bestämt med en väninna att vi skulle gå på gymmet tillsammans. Tills dess fanns det gott om tid. Eftersom jag ändå var vaken och relativt pigg tänkte jag att det är lika bra att vara vaken....

När tiden var inte drog jag iväg till gymet. Trodde först att det skulle kosta mig en summa, tänkte betala för ett "lösnummer" och inhandla ett månadskort efter intron. Min väninna fixade in mig kostnadsfritt... schysst!!! och sedan fixade hon så jag fick boka tid med instruktören... wohaa... På måndag har jag intro!

Vi började med promenadbandet och tog oss en nett liten promenad på 25 minuter. Därefter gick vi runt och kollade på maskinerna och jag fick pröva dem lite. Vi slutade tillfället med crosstrainern. Vi får väl satsa lite bättre vid senare tillfälle då även jag har "körkort" på maskinerna. Hon har ju haft körkort i ett år. Det ska bli skönt att komma igång med träning igen. Jag upptäckte att jag var inte så otränad som jag först trodde att jag var. Vissa saker var väldigt lätta så jag sa åt min kompis att sätta på en tyngre tyngd, det går för lätt. hehe...

Jag hoppas att jag kan få ett bra program av instruktören. Ser fram emot Måndagen!


Nu är det ialla fall dags att sussa, jobb imorgon.





På återseende!

Knuttis!

Måndag 7/6

Dagen till ära spenderades på jobbet. Jag visste redan förra veckan att jag skulle jobba på måndag. Därefter hade jag lite uppdrag av chefen - att jag skulle göra både det ena och det andra... och nu börjar jag förstå vad saken handlar om. heh...  Nåja! Så länge det ramlar in pengar i min plånbok är jag inte den som är den, speciellt om jag nu överlever på jobbet dvs. Chefen sprang förbi mig i all hast och sa att jag ska jobba veckan ut... ok. vad bra. Det innebär att jag får så gott som en full lön även denna gång. Det var inte helt fel. Jag har 16 pass på mitt schema, dvs det som jag har gått på hittills och med helgen har jag jobbat 13 pass...  Det är helt ok. Plus att skatten ska väl trilla in så småning om också. Jag tror att det funkar.

Eftersom jag var så morgonpigg i måndags så passade jag på att ringa lite samtal, bokade en tid på vårdcentralen för att få ett intyg utskrivet. Jag passade även på att ringa veterinären för att boka tid till katterna eller någon av dem ialla fall. Mamsen hade sagt att det kostar kring 350 kr att sterilisera honkatter. Jo kyss mig!! det gjorde det definitivt inte... det kostade vad jag misstänkte, drygt 900 kr. Jag skule fått ta dem bägge för 1400 kr ca. Efter en snabb tankegång bestämde jag mig för endast en av dem, speciellt då jag inte vet hur framtiden kommer att se ut när det gäller ekonomin. Det fick bli Knuttis helt enkelt, det var billigast och enklast för tillfället.


Tisdag 8/6


Även denna dag började relativt tidigt med tanke på att jag skulle hämta mamsens bil innan jag skulle iväg med Knuttis till veterinären. Cyklade till mamsens jobb och hämtade bilen sedan hem för att hämta Knuttis. Tur att han är en ganska bra katt att ha att göra med. Det blev inga krångel eller strul när han skulle in i korgen, det var nästan så att det gick per automatik. På några sekunder var han innan i korgen. Han var så nyfiken och undrade vad jag skulle göra med hans tupplursplats. Jag bara hjälpte honom in i krogen och ett tu tre var även dörren stängd. oops!!!

Som alltid när man är iväg med ett djur till veterinären är det lite nervöst, det är som att gå till doktorn även om det inte berör en själv. Kände hur nerverna började fladdar medans vi satt i väntrummet. Tillslut var det vår tur och vi fick skriva in oss. Jag passade på att berätta för sköterskan hur han kunde bete sig. Det tycker jag är helt normalt att man gör. Jag tänker på Gumma till exempel. Hon hade förmodligen sprungit ur buren i ren panik. Eller ja, jag vet inte... men mest troligt. Jag överlämnade Knuttis och korgen till veterinären... normalt, eller på andra ställen så har man fått vara med till de fått sprutan. Men jag fick lämna honom och åka iväg. Jag hade förstås valet att sitta i väntrummet i 45 minuter, men det hade jag inte någon större lust till.

Eftersom jag hade bil passade jag på att gå på affärer som jag normalt inte gör om jag inte har bil, eftersom de affärerna inte ligger efter "huvudgatan" där jag går eller cyklar. Jag var blandannat in på djuraffären och kikade på klätterställning till katterna, en som går från golv till tak. Jag frågade lite om den, om det fanns möjlighet att bygga vidare på den om man kände för det. Det skulle vara häftigt med en enorm klätterställning, men nu har jag ingen sådan. Kantänkas att jag köper en som går till taken, den skulle gå på ca 1200 kr. Dock beror det lite på hur det ser ut med jobbet här framöver. Vet jag att jag får jobba nästa månad också, så kan jag slå till... annars inte. Jag köpte ialla fall en liten grej till katterna, en som liknar en tidigare leksak som jag köpte för ett tag sedan. Det är en mojäng som man sätter över listen till dörrkarmen och sedan hänger det en leksak i ett resårsnöre. Skitroligt tycker katterna! Den var så billig; 39 kr. Den förra kostade 129 kr.

Tiden gick och det blev dags att hämta Knuttis från veterinären. Sköterskan hämtade honom och han låg och sussade i korgen. Då jag ändå var på plats visade jag dem ett sår som han hade på ryggen, som han haft ett tag. De hade missat det i undersökningen. Det kostade inget extra för mig tack och lov. Sköterskan rengjorde såret och veterinären kom in och kikade. Sedan berättade hon att jag skulle hålla lite koll på kosten, att det fanns risk för att han kunde lägga på sig lite och gå upp i vikt. I samma veva kom det fram lite fint att hon tyckte att Knuttis var lite tjock. Jag förklarade att han alltid har varit en tjockis och att han hade haft problem med att hålla upp bakkroppen när han var liten kattunge. Att det har varit lite synd om honom som kattunge och att det är därför han är lite speciell för mig.

Efter veterinärbesöket insåg jag hur mycket jag egentligen tycker om mina katter även om de ställer till en massa jäkelskap. Hursome helst, Gumma tyckte att Knuttis var mycket konstig, för det första luktade han lite skumt, sedan kunde han ju inte gå som en normal katt. Han gick ju som en fyllare jue... och för det andra så skräms han. Gumma sprang och gömde sig nästan direk som jag hade öppnat korgen och Knuttis staplade ut. Gumma höll sig undan i flera timmar efteråt. Hon kunde studera honom på håll, men inte gå nära honom i onödan.

Det första Knuttis ville ha när han kom hem var mat, han staplade och vinglade ut till köket och långnäsa till honom för det fanns ingen mat där. Jag hade ställt undan den för honom. Jag tror att han led mest över att han inte hade fått äta något sedan igårkväll. Han blev nöjd när han vid senare tillfälle äntligen fick mat.

Han har lekt med den nya leksaken så han verkar må bra och inte bry sig så mycket över att han har tappat kulorna. Just nu ligger han och fläker ut sig över hela vardagsrumsbordet. Ja jäklar han är en stor kattgubbe.


Nåja, kanske dags att hoppa i säng, jag ska med en kompis på Gymmet imorgonförmiddag, om inget oplanerat händer så klart.


På återseende!


Inte många knop!

Söndag 6/6 ---> Sveriges Nationaldag till minne av Gustav Vasa, när han blir kung och regeringformer utfärdades 1809 samt 1974.

Jag har inte gjort mycket idag. Har helt enkelt inte orkat. Under eftermiddagen var jag över till Mamsen, de plockade upp mig på vägen hem från stugan. Vi käkade pizza.... och sedan åkte jag hem och gjorde lika mycket som innan, dvs inget. haha...

Jag satt på teammöte när det gäller pokern. Mitt team beslutade att vi skulle ta ett break i Juli och Aug.... sedan får vi se om vi kommer dra igång teamet igen. Det känns lite drygt att spela varje jäkla helg och låsa upp sig till det. Nog för att jag har kunnat välja pga jobb, men man får dåligt samvete när man inte ställer upp. Det är en sak då man verkligen inte har tid, men när man har tid och kanske föredragit att spela något annat i stället. Nåja, det är en viss lättnad till att vi tar breaket.

Det verkar som om jag inte var den enda som ville ha ett break. hehe...


Än en gång har jag spanat på hundraser.... och jag blir mer och mer sugen för varje gång. Skulle ta en hund imorgon om jag hade råd. Egentligen borde jag inte kolla på hundsiter. Jag vet ialla fall att det ska vara en med ståöron och halvlång till lång päls. Är så sugen på en Eurasier för att de är så fina. Även Svensk och finsk lapphund är fina. Jag är lite kluven i hundfrågan. Ska jag ta en hund för den ras jag gillar eller ska jag ta en hund utifrån den aktivitet jag vill pyssla med... då tänker jag på motivationen att vilja göra som jag vill. Allt går med lite envishet har jag fått lära mig... dock har jag erfarenhet av en stycke gråhund och där gick inte allt med envishet. Ville han dra iväg så gjorde han det och det fanns inget man kunde göra. Jag köper inte riktigt den strofen längre.

Visst har jag mamsens hund att jobba med, men allt försvåras då jag inte har henne här på heltid. Vill jag jobba så måste jag dit för att antingen jobba där med henne eller ta med henne till stället där jag vill jobba med henne. Därför vore det bäst med egen hund.

Mamsen tyckte att jag skulle ta hit Rex, men då är Barro inte van att vara ensam. Det skulle bli trist för honom. Därför kommer jag inte ta hit dem.... Dessutom hårar Barro så förbenat mycket. Hmm... tror att det är ett år sedan jag hade hundarna på besök här hos mig och jag har fortfarande kvar Barro hår. Jag har ju träffat dem sedan dess.... men det är ännu längre sedan de var hemma hos mig. Det fanns en tanke om att jag skulle haft dem kring midsommar, men nu blev det inte så. På gott och ont.

Nu är det dags att drömma lite!!


På återseende!

Lite duktig.

Lördag 5/6

Jag har varit ganska duktig idag, om jag får säga det själv. Tvätten är tvättad och hängd och disken är diskad. Tänkte att jag skulle ta och plocka undan grejor imorgon och försöka skruva ihop köksmöblerna. Har inte brytt mig om att göra det tidigare, även om jag har tänkt tanken i alla fall.

Hade tänkt göra en ommöblering i sovrummet också och få någon ordning där. Jag skulle vilja ha en liten arbetshörna någonstans. Dessvärre vet jag inte var jag ska ha den, vardagsrummet framför TV verkar vara den bästa platsen som jag kan komma på. Just nu orkar jag inte tänka mer på det pga min förkylning. Har fortfarande ont i halsen och är täppt i näsan... och har dessutom fått en störande blåsa på tungan.

Nu ska jag sussa så får jag se vad jag kan göra i morgon. Jag hopppas att jag får någon motivation till att använda min nya pennor. Jag köpte ett gäng blyertspennor här om dagen. Tänkte försöka komma igång med täckningen. Måste försöka inhandla lite skojiga frukter också som jag kan ha som stilleben. Nåja, nu är det sussa time som gäller.


Sov gott och på återseende!

What the f....?

Fredag 4/6 igen.


Nåja, jag hade inget bättre för mig så jag tog mig ner till jobbet, för att berätta för de andra hur läget låg till. Jag passade på att käka på jobbet och jag fick syn på chefen. Jag gick ut till henne när jag var klar med maten och vi pratade lite. Det slutade med att hon skickade upp mig till AF... för att jag skulle icke acceptera detta. Sagt och gjort, jag sprang upp. Jag frågade om detta inte kunde utredan innan midsommar... men tydligen inte. Vi pratade lite om både det ena och det andra.... och helt plötsligt råkade jag nämna att jag hade en pågående utredning via vårdcentralen, att jag har gjort tester för depression. Så, nu måste jag prata med vårdcentralen och höra om de kan skriva ut ett intyg åt mig. Det är en början ialla fall och det kan räcka som ett underlag för AF i sin bedömning, givetvis måste de ju gå vidare i ärendet, men det kan räcka tillfälligt.

Tala om snurr snurr....  jag jobbar som vanligt på måndag till att börja med så får vi se sedan.


Chefen ville ju helst inte ta in någon annan, än de hon har i tanken. Detta med att jag är pålitlig, jag kommer i tid och jag jobbar så gott jag kan. Är det inte så att jag kan fortsätta så måste hon göra ändrigar i schemat och kanske ta in någon utifrån. Det är inget hon vill eftersom hon vill ha "kända" personer på plats. Men samtidigt måste hon ha någon som kan jobba i topp speed, eftersom detta är inkomstrelaterat för henne. Det är sommaren hon lever på i första hand... det är så viktigt.


Vore jag inte så jäkla envis av mig så hade jag givit upp detta jobb för länge sedan. hahahah...


Nu ska jag försöka ta det lilla lugna och kurera mig från min förkylning. Tur att det är tarvligt väder annars kanske jag hade varit avis för att jag inte hade kunnat följa med päronen till stugan. Brorsan åkte ut idag, han skjutsade hem mig från stan idag. Det var timing från min sida... annars hade jag fått ta apostlahästarna eller bussen från stan. Var lat när jag åkte in... tog bussen. Så, nu ska jag dra täcket över mig och krypa ner i soffan.


På återseende!

Lite irriterad just nu!

Fredag 4/6

I går ringde jag till AF och pratade med min handläggare, han hade glömt bort mitt ärende men skulle genast ta tag i det. doh!!! Ok, sånt kan hända i stress, jag släppte det och begav mig till jobbet som kunde vara min sista dag. Hade ingen vetskap. Det var tuff dag igår.... jag mådde inte bra pga en intågande förkylning. Jag tog mig igenom dagen och kunde lämna stället med gott samvete.

På något sätt var det bra att jag skrev in arbetad tid i pärmen.... för idag fick jag ett samtal från min handläggare på AF och det var inte roligt alls. Pga semestertider kan de inte göra något åt min situation just nu. Människan som skulle göra utredningen hade inte tid innan semestern. Utredningen skulle ta två dagar..... pfft....

Ärligt talat skiter jag i arbetet, det är bara synd på pengarna. Nåja, då fick jag ialla fall lite semester om jag inte letar mig något annat. Min handläggare på AF hade mage att föreslå att jag skulle gå till jobbet med praktikpeng. Pfft... glöm det, nog är jag mer värd än så!!! Jag är inte korkad.

Till hösten kunde de göra utredningen, i slutet på augusti alt. i september. Med en ny form var jag även välkommen att fortsätta på jobbet.... Men det är klart, behövs det folk så kommer de antagligen ringa ändå. Lite störande är det. Nog för att jag klarar mig juli och att det är bara augusti som blir kämpig, om det inte blir några fler månader... vet ju inte.

Vem säger att utredningen kommer att säger något, det kan också vara lite waste of time. Jag blir helt slut av detta. haha...

Det kanske är så att arbetet kanske inte var mitt arbetet. Who knows??


Ok, nu ska jag försöka kurera mig för jag är lite förkyld, fick världens halsont i onsdags sista timmen på jobbet.... och hade väldigt ont hela dagen igår.... jag har inte lika ont idag, men näsan håller på att krångla och jag har fått lite hosta. Nu ska jag vila och sedan ska jag fundera på vad jag ska hitta på.



På återseende!

Komplicerat!

Onsdag 2/6...

De två senaste dagarna på jobbet har varit riktig kaos och snurriga och de har inte berott på mig. Det känns ju otroligt bra. :) En av kollegorna som jag har kommit minst överens med... verkar ha fått en bättre relation nu. Jag måste ju säga att det är ju bra. Jag gillar inte när det inte funkar...  Jag har varit helt slut när jag har kommit hem de två senaste dagarna. Egentligen har jag velat ta hand om både disk och tvätt, men jag har helt enkelt inte orkar. Både igår och idag har jag kommit hem kring 20.00, bara för att jag har hjälpt kvällskollegorna lite, när det har rushat alldeles innan jag har slutat. Nåja igår var det ju faktiskt chefen som gjorde att jag kom hem lite senare. hehe... hmmm.. det kanske var i förrgår. Igår stannade jag ju till vid det nya stället och pratade lite med chefen, så var det.

Jag tror att i allt strul är nog detta den bästa chef jag har haft... hon har banne mig skinn på näsa, hon är tuff och ändå har hon empati. Jag gillar henne.

Idag kom hon förbi på jobbet och ville att jag skulle ringa AF, men jag har inte haft möjlighet att göra det. Under den tid som jag hade möjlighet kände jag inte för att ringa. Det tar lite emot, det är ett sådant jobbigt samtal och då tar det lite emot. Jag har dock lovat att jag skulle ringa imorgon.

Så, imorgon kan bli min sista dag eller den första dagen på något nytt även om det är samma arbete, bara i en annorlunda modell. Jag skulle ju bli glad om det gick att hitta en annan form, för jag vill ju ha lön, speciellt nu när jag hade kommit igång så bra. Tänk så komplicerat saker och ting kan bli.


Hepp, nu ska jag slänga mig i sängen, så jag orkar jobba den "sista" dagen.


På återseende!

Gym kanske!

Måndag 31/5...

Wow, så tiden går snabbt, jag tyckte att det var nyss jag satt och ojjade mig över att det var så förbenat kallt ute,... och nu är det sommar och ehumm.... midnatt, dvs klockan har precis slagit över till 1/6.

Dagen till ära har jag jobbat som vanligt. Jag tycker att jag har gjort ett jäkligt bra jobb, enligt min mening. Precis innan jag skulle till att gå hem kom chefen förbi på jobbet. Hon frågade om hon skulle skjutsa hem mig och jag sa att det var inte så nödvändigt då jag har cykel. Hon tyckte att det var toppen att jag cyklade. Hon är mån att vi rör på oss och håller igång. Det mår vi bra av och hon har ju rätt i det. Hon blev glad över att jag cyklade.

Jag informerade chefen om att jag gör min sista dag på torsdag enligt schema... så vi får se om jag får några fler pass eller om det löser sig med AF.... Vi får se! Det är ganska rörigt just nu och jag vet varken ut eller in. Jag vet dock att jag behöver inte oroa mig till 100% förrän i mitten av juli, dvs om jag inte ska fortsätta där jag är under en annan lösning. Snurr snurr...

På vägen hem från jobbet var jag förbi på gymmet och hörde om tider och dyligt. Jag ska försöka få en intro så snart som möjligt. Är lite sugen på att börja på gymmet... jag har ju min barndomskompis som har tjatat i över ett år att vi ska börja gå på gymmet tillsammans. Nu har jag lämnat den glädjande nyheten om att jag ska börja. Det kan vara bra att ha någon att gå med, annars är det lätt att man hittar en massa ursäkter för att inte gå.

Tänkte börja med ett månadskort och se sedan om det är värt att köpa ett årskort. Jag har ju haft årskort på gym förr och slutade gå på gymmet efter ett tag. Detta hade förstås sina anledning. Vi får se vad detta ska bli.


Nu är det ialla fall dags för sängen, ny arbetsdag imorgon. *pust*



På återseende!

Anpassad sökning
RSS 2.0