Veterinärbesök och shopping.

Igår var jag som nämnt till veterinären med Rex. Först trodde veterinären att Rex hade fått en kvist i ögat, men det visade sig vara en körtel som krånglade. Den ska normal tömma sig själv, men ibland så gör den inte det. Hon gav honom lugnande och kramade ur sekretet. Hon sa att det fanns risk för att det kan komma tillbaka och då får vi boka en ny tid och då bränner de historien. Jag håller tummarna för att det inte kommer tillbaka. :)

Efter veterinärbesöket for jag och mamsen på en shoppingtur utan något av de manliga i familjen som medföljande. Jag shoppade kläder för 1600 kr... tre Behåar, två brallor och två tröjor. Det får man väl ändå säga är ett ganska bra pris. Det var ju inte överdrivet dyrt och jag var i behov av samtliga plagg. Möjligtvis att jag hade kunnat skippa ena paret av brallor med tanken på att sommaren är över. Dock funkar de jättebra när jag kommer hem efter jobbet och vill svira om till något mysigare. :) När vi hade eller rättare sagt när jag var klart i klädbutiken så gick vi in på IKEA och där brände jag kring 400 kr.... också nödvändiga saker. Jag handlade mest sängkläder samt örngott till mina prydnadskuddar. Jag passade även på att handla ljushållare som jag ska sätta på hyllan som jag ska ha ovanför min TV. Dvs när hyllar kommer sig upp. Måste införskaffa skruvar och plugg. Kanske borde göra det idag och om jag har tur kanske brorsan kan komma och skruva upp den. :)

När vi kom hem från shoppingturen så pratade jag med min kära kompis och vi bestämde att han skulle komma över. Det hade vi förvisso bestämt flera dagar innan, men inte vilken tid. Det blev ganska sent med andra ord. Men det gör inget. Jag hade hyrt lite film och köpt lite snacks. Man kan säga att det blev riktigt trevligt. :)


Idag skulle jag också ha varit ledig men icke det. Jag blev uppringd av chefen igår och det blev lite ändring av tider och sådant, eftersom en är borta. Tydligen ska jag jobba natt idag. Är inte direkt motiverad eftersom det är löningshelg. Dock är det bara att bita ihop och tänka att det ger pengar. :) Om jag lyckas hålla i pengarna denna månad så kanske jag kan köpa mig en ny dator nästa månad. :oD Har blivit så inspirerad av min kompis. Han visade sig sitt konto uppdrag och jag tappade hakan. Shit alltså!!! Han har någon tusenlapp mer än jag i lön... inte mycket men ändå. Jäklar vad han hade pengar. Tänk om jag kunde haft samma karaktär. Jag blev rejält avis. Kanske dags att börja tänka om. hahaha...  Vi får se!


Nu ska jag och Rex åka över till mor och se om mor ska övertala sin maka om att de ska köpa ny soffa. Vi såg en jättefin på IKEA till billigt pris. Helt klart snyggare än den de har... hoppas att de åker och köper den. Dessutom måste jag åka över eftersom jag har brorsans bil och han börjar väl snart vakna till liv och vill ha tillbaka den. :)


På återseende!


Veterinärbesök

Sådär, nu har Rex varit hos mig i några dagar och det har funkat jättebra. Aldrig någonsin har vi kunnat ta sådana avslappnade promenader som vi har lyckats ta under tiden han har varit här. Han har varit superduktig att jag många gånger funderar på om det verkligen är min hund som har anlänt. :)

Katterna har börjat ta sig ner från sin ställning emellanåt. De är så nyfikna på Rex att de håller på att spricka men ändå vågar de inte ända fram. Snart kan de nog ströva fritt utan att bry sig om Rex, vilket känns bra. Rex gör allt för att visa att han är en bra kompis och är jättesnäll.... fast han vill busa. Det är de tillfällen som katterna backar, dvs när Rex vill busa.

Det går jättebra med Mejjabus och Rex, även om Mejjabus är lite för mycket. Det kan bli lite konflikt mellan Mejjabus och Rex när jag kommer hem från jobbet och Rex har varit hos mamsen. Samma om jag börjar kela med Rex så vill Mejjabus väldigt gärna så mitt emellan oss. Hon har lite svårt att acceptera att hon inte är den ende. hehe... men det går framåt vilket är väldigt bra.

Idag ska jag och Rex gå till veterinären. Jag har upptäckt att Rex har något elände i ena ögat så jag bokade en tid hos veterinären idag. Hoppas att det inte blir allt för dyrt och att det inte blir några ingrepp. Jag vet inte om det är något som är kroppsligt eller om det är något främmande utifrån. Men jag ser dock att det är något som irriterar ögat ialla fall. Det var ju tur att vi fick tid idag så vi får det ordnat för Rex skulle. Har ingen aning om hur länge han har haft det problemet. Stackarn. Vet inte ens om mitt Ex har lagt märke till det.

Tanken var att vi skulle och shoppa idag, jag och mamsen, men vi får se hur det blir eftersom jag och Rex måste till veterinären. Jag får dessutom besök senare idag.... så jag måste städa så mitt hem blir lite trevligare.

Nåja, nu ska jag ta hand om disken och försöka njuta av dagen. Är ju ledig idag. Grr... skulle ha varit ledigt i dagarna tre men av någon konstig anledning blev ett pass på lördag inbokat på mig. Hade jag inte kollat schemat på jobbet så hade det inte blivit roligt för den som jag ska jobba med. Dessvärre är det ingen som vill jobba eller kan för den delen. Känns lite trist med tanken på att jag behöver vara ledig. Har jobbat så mycket senaste tiden.

Jaja, vad är en bal på slottet. Nu är det i alla fall dags att göra något annat.


På återseende!

Rex kom! :)

Idag fick jag ett meddelande från mitt Ex som meddelade att Rex var påväg upp med styvfar och bror. weee... Dessvärre, kanske fel ord, men de hade med sig Mejjabus och Rex tyckte väl att hon var lite äcklig. Jag menar, hon är ju unghund och dessutom väldigt valpig och allmänt störande av sig. Inte så konstigt om han tyckte hon var lite äcklig. Han har tyckt att Barro var jätteäckligt ibörjan. Nu funkar de ihop. Det tar lite tid och hanhundar har en tendens att ogilla småglin. Min styvfar var lite orolig över situationen, han vill inte säga ifrån ordentligt eftersom han inte vill skrämma Rex, Rex är väldigt känslig..... så när de var på lämpligt avstånd så fick jag åka och möta upp dem och ta Rex med mig. De valde att stanna ytterligare en natt efter vägen.

Eftersom Lana var ensam hemma, jag menar utan Mejjabus, passade jag på att svänga förbi där på vägen hem och låta Lana och Rex träffas utan Mejjabus. Lana var som en valp då Mejja inte var med, hon var så glad och pigg. Annars har hon alltid legat och tryckt under en säng eller under trappen. Tror nog att hon mår lite bra av att få vara lite ensam emellanåt.... och få all uppmärksamhet själv, som hon är van vid. Nåja, efter att vi hade varit där en stund åkte jag och Rex hem till mig.

Jepp!!! När jag öppnade dörren och Rex såg katterna så sprang han direkt efter Scrollis. Antar att han trodde det vara Simbi, min och mitt Ex gamla kattgumma. Ingen av katterna blev direkt glad av att se en galen hund komma springandes i full galopp efter dem. De gjorde allt för att komma sig undan. Knuttis kastade sig snabbt som ögat upp på de övre köksskåpen i köket och Scrollis hoppade upp på min rangliga bokhylla i vardagsrummet. Jag valde dock att flytta henne till deras kattställning. Hon klättrade upp så högt hon bara kunde. Fjantiga katter måste jag ju säga. hahaha...Knuttis har varit ner och spanat på Rex --- på avstånd ialla fall!

Av erfarenhet vet jag att man inte ska ställa in mat och låda i samma rum som katterna, det slutar bara att det drar ut ytterligare på tiden innan de vågar sig fram. Jag låter maten stå i köket på bänken och lådan där den är... De kan ju alltid välja att göra sådana saker när Rex sover. De är ialla fall lite nyfikna bägge två.... Måste bara lära Rex att inte springa in i full galopp när jag öppnar dörren.

Nåja, nu ska här sovas för jag ska tydligen jobba imorgon. :oS

På återseende!

Reggad

Idag tog jag tjuren vid hornen och reggade mig för sista kursen på lärarutbildningen. På ett sätt känns det bra, nu gäller det bara att klättra över muren och kontakta lärarna. Känner mig inte direkt taggad för den biten, men samtidigt känner jag mig tillräckligt taggad för att komma igång med studierna. Det är ju bara det sista sista kvar nu...


När det gäller jobbfronten ser det väldigt väldigt mörkt ut. Timmar dras in och det verkar mer eller mindre som om jag blir utan jobb. Allt hänger på AF nu.... och när de får tummen ur och ta tag i mitt ärende. Jag vet inte vad jag ska hoppas på. Jag vill ju ha och behöver pengar... och minst 8000 för att gå runt. Kan inte direkt påstå att detta är ett drömscenario. Vet också att jobbet är viktigt.... ju längre man är på ett och samma jobb desto lättare är det att få ett nytt jobb. Ju längre tid man är ifrån arbetsmarknaden, ju svårare är det att få jobb. Det är den bittra sanningen. Just nu orkar jag inte tänka på detta så mycket. Ska försöka fokusera på att bli klar med studierna. Jag ska höra om det finns möjlighet att jag kan få jobba lite mindre tid och ev ställa upp som extra vid behov. Detta om jag får vara kvar.


Nu är det dags för sängen ialla fall... det är väldigt hög prio på den för tillfället.


På återseende!

Lite smått less.

Tänk om min jobbsituation kunde ordna upp sig någon gång. Jag vet inte hur mycket jag kommer orka med... Nåja, ska ringa AF imorgon för att höra lite mera. Om man bott i en större stad kanske det hade varit lättare att hitta något annat jobb, men nu bor jag inte i någon storstad. Detta är ett litet samhälle och jobbet växer inte direkt på träd. Antar att man måste skapa sig sitt eget jobb, det verkar inte bättre.

Har haft lite kontakt med mitt Ex i dagarna, eftersom in bror och styvfar hade en tanke på att åka till mitt Ex och se över husvagnen som jag hade tänkt skänka till min kära bror. Då de ändå ska åka neröver tänkte jag att de kunde ta med sig Rex upp till mig. Åtminstoen för ett tag ialla fall. Jag saknar honom..... Förvisso är han speciell och kräver mycket, men ändå... Vi får se, det är trots allt inte jag som tar beslutet om han får åka upp eller inte, det är dem som ska köra. Jag hade inte tänkt åka någonstans, speciellt inte nu när jag inte vet hur framtiden blir. Ska jag fortsätta eller ska jag inte...  Måste tänka extra mycket på ekonomin nu också. :oS

Hade jag haft råd så skulle jag ha tagit en annan hund, speciellt om jag hade vetat att jag skulle bli ledig alternativt få fortsätta jobba, men då hade jag kanske yrkat på att få gå ner lite i tid. Heltid vill jag egentligen inte jobba där borta..... allt är ett enda stort frågetecken som sagt. Ogillar det starkt!

Imorgon ska jag försöka få tummen ut och kontakta universitetet, men det är så lätt att glömma när jobbet är det som tar den mesta platsen i hjärnan just nu. Gaah!!

Så på listan för morgondagen står:

Kontakta AF och Universitetet.  Det är Prio på AF... men ganska hög prio på Universitetet också.

Good luck me! Nu ska det dock sovas några timmar. Får hoppas på att gumma kniper truten imorgonbitti tills min klocka har ringt ialla fall.


På återseende!

Skrikperiod!

Gaaahh!!! Jag tror jag håller på att få psykbryt på gumma just nu. Hon skriker och skriker och skriker. Tur är att det inte är 24 tim av dygnet. Just nu är det tillräckligt mycket för att irritera mig. Jag har inte retat mig så mycket på skrikandet förrän nu. Enda anledningen till att jag har blivit irriterad är att hon började skrika tidigt på morgonen. Jag trodde jag skulle bli tokig, hade god lust att knyckla ihop henne till en boll och slänga ut henne. Jag vet ju att det inte är hennes fel och hon förstår ju inte varför och definitivt förstår hon inte ordet "tyst nu" heller. Knuttis han fattar inte heller varför hon går runt och skriker som ett fjån. Han blir ju också drabbad av detta skrikande. Imorse hade han hittat en perfekt plats i sovrummet där han låg och njöt.... och vad händer; jo, han blev utslängd från sovrummet tillsammans med Scrollisgumma. Jag orkade inte med att höra henne så jag slängde ut henne och då fick jag dåligt samvete över att bara stänga ut henne från sovrummet så jag skickade ut Knuttis också - han som var oskyldig till allt. Jag var så trött, sur och väldigt grinig.

Jag bryr mig inte att hon jamar, men det är när hon skriker från tårna så att det nästan låter som att ett barn gråter... det är då det är jobbigt. Jamandet kan jag stänga av. heh...


För att gå över till något annat, snart är det dags för jobb för mig. Känner mig inte dirket manad just nu. Enda anledningen är att jag vet inte hur framtiden kommer att bli. Vet inte om jag får vara kvar eller inte. Så struligt så! Vill gärna veta vad som händer imorgon, vill veta att jag har ett jobb imorgon att gå till.... eller om två veckor, en månad etc. Vill kunna slappna av utan att veta att endera dagen får jag ett samtal där jag blir informerad att det är dags att gå hem. Det är ganska påfrestande för psyket, men nu försöker jag bita ihop och inte tänka på det. Försöker tänka på att jag blir kvar och försöker gör det bästa jobbet som möjligt så klart.

Måste försöka kontaka universitetet snart också, för att se om jag kan ta tag i mina studier igen. Känner mig lite taggad. Det som känns jobbigast på den fronten är att det är så långt till universitetet och min handledare för examensarbetet i så fall... plus att jag måste ner och göra examinationer. Sedan är det lite besvärligt detta med bokfrågorna. Men de kanske kan hjälpa mig här på bibblan. Vet inte! Nåja, ska kolla upp saken. Det bästa vore om jag kunde slutföra mina studier på ett annat studiesäte, men det är nog inte möjligt.

Nu är det dock dags för arbete igen!


På återseende!

Oj sicken helg!

Helgen började med ett tufft pass i fredags. Kände mig som en seg kola. Lyckades skramla ihog en gnutta energi till på Lördagen och det gick hyfsat bra..... Söndagen bävade jag mig för en aning eftersom jag hade stannat uppe halva natten för att se på en film. Jag såg: Män som hatar kvinnor... en helt klart sevärd film --> bara för att göra ett kort sidospår. Nåja, jag tog mig upp i relativ god tid, ringde chefen för att höra om jag skulle gå enligt schema eller börja lite senare. Jag fick börja en timme senare tack och lov, jag var helt död på morgonskvisten. När jag kom ner till jobbet något senare så var det mer eller mindre kaos... hur mycket folk som helst från alla håll och kanter. Något senare dök en tredje upp. Kanske inte i det bästa skicket för att jobba en dag som denna. Jag vet ju att hon kan bättre och därför blev jag lite smått irriterad. Ville bara säga ryck upp dig! Nåja, jag hade alldeles för mycket att tänka på och fortsätta därför med mitt. Med tanken på att vi var tre stycken så tycker jag att det hade kunnat vara en bättre ordning. Eftersom ingen ville ta hand om min uppgift så kunde jag inte släppa den... och inte heller ta hand om det jag såg behövdes göras, som ingen ville ta hand om. Det är väl inte så mycket att göra åt och eftersom det var så mycket folk på plats ville jag inte ställa till med en scen heller. Jag är nog ganska snäll av mig. Det var först när 3:e kvällskollegan kom som vi började få någon ordning på stället... och då hade de föregående redan gått hem. Jag ringde chefen för att höra om jag kunde stanna över och hjälpa dessa två stackarna som var tvungen att ta över efter mig och de två andra. Mitt samvete sa att jag skulle stanna och hjälpa oavsett. Jag jobbade inte i något direkt tempo, det var jag alldeles för trött för. Dock fick vi lite ordning på stället.

Jag var tvungen att inta ett litet piller för att kunna ta mig hem, hade så ont i muskler och leder. Inte direkt roligt, men det är så när jag har slitit ont och ansträngt mig så mycket. På ett sätt skulle det vara skönt att få slippa detta jobb, även om jag tycker om när det är lite fart och fläkt som idag. Det ska vara ganska mycket folk för att jag ska jobba på topp. Dessvärre sliter jobbet på en, på alla fronter. Stress är väl inte min största passion i livet, men bortsett från det så gillar jag jobbet på ett sätt.

Mot slutet började jag tjorva så jag var tvungen att be om avlösning. Det var väldigt skönt att få göra något annat en stund än att stå i fronten.

För att gå från jobb till studier, jag ska ta och kontakta universitetet i morgon för att skriva in min på höstens kurs för det sista i mina studier. Dvs, om jag kommer ihåg. Det börjar bli lite pinsamt då jag har skrivit in mig så många gång och inte kommit igång. Men nu tänkte jag verkligen tag i studierna. hmm.... Hoppas att de har bild B igång... tänkte söka in till den. Hade varit så roligt att gå den, men den går väl endast under vårterminen. Måste kolla det. Vore så roligt att läsa Bild B.

Nu är det dock dags för kudden.


På återseende!

Uppdatering!

Uppenbarligen är det över en månad sedan jag skrev något här. Mycket har väl berott på latheten och för att det har varit sommar samt att jobbet har tagit upp mycket av tiden. Det har inte hänt så otroligt mycket här egentligen... eller så kanske. Allt beror på hur man ser saker och ting.

Till att börja med, min semestertripp fick jag som nämt göra i min ensamhet, då familjen valde att vara hemma. Jag tror att jag behövde semestertrippen mer än jag kunde ana. På något sätt fick jag möjligheten att avsluta gamla historier och påbörja nya kapitel... så på gott och ont var det en bra resa. Jag avslutade ett kapitel med min Stjärna. Så här i efterhand känns det faktiskt väldigt bra. Kunde lämna den biten bakom mig.

Sedan har jag min kompis som fortfarande ger mig saker att tänka på. Vi har kommit varandra lite närmare den här sommaren. Jag lämnar detta ämne i ödets händer. Jag kan ialla fall konstatera att jag har världens snällaste kompis. Han gav mig en tv, så nu har jag värsta biosalongen i mitt vardagsrum. :)

Jag börjar känna nu att det är läge att finna någon att mysa med under de kvällar som jag är ledig, börjar sakna det där livet där man fixar middag för två. Det där riktiga livet... Nog för att det är väldigt skönt att vara själv och inte behöva bry sig om någon annan. I långa loppet så blir det lite tråkigt. Ska jag i framtiden ha en hund behöver jag också en sambo.... som kan gå ut med hunden när jag jobbar.

Sist har vi jobbet, jag är fortfarande kvar, och nu börjar vi gå in mot mörkare tiden. Just nu är det ganska ovisst om jag kommer att bli kvar eller inte. Allt hänger på AF just nu. För pengarnas skull vill jag def vara kvar...  Det varit lugnt senaste tiden och det har inte varit alltför mycket turbulens där jag har varit inblandad vad jag vet, så på ett  annat sätt  vill jag ju vara där för att jag trivs med jobbet. Vi får se..... orkar inte tänka alltför mycket på detta, men visst är det lite påfrestande att inte veta.... det är svårt att planera livet och det är svårt att ställa lite krav på arbetssituationen etc. Just nu är det bara att bita ihop och jobba det man bli tillsagd att göra, plus att ställa upp lite extra också.


Nåja, allt löser sig i slutändan sägs det. heh...


På återseende!

Anpassad sökning
RSS 2.0