Snart julafton!

Jag har absolut ingen julkänsla! Jag kan inte förstå varför, jag brukar tycka att detta är den mysigaste tiden på året bortsett från att det är kallt. Det är så fint med alla ljusstakar och stjärnor i  fönstrena och ljusslingor i träden etc etc...  Förra året hade jag nästan alla mina julsaker framme, i år har jag bara två adventsljussakar och två stjärnor framme.... och granen förstås, som mina katter använder som klätterträd.

Jag vet inte var julkänslan har tagit vägen. Skulle faktiskt kunna skippa julafton i år... men det är maten jag är ute efter, annars hade jag nog kunnat skippa det. heh...  för tillfället står syster yster i köket hemma hos mor och fixar med ett så kallat pepparkakshus. Det ska bli intressant att se om de kommer att få ihop huset i slutändan. Jag har varit och brytt mig lite, bara för att jag är en sådan person. :oP

Kanske julkänslan kommer imorgon med mina pengar... men jag känner inte för att åka och köpa julklappar. huh... men det är klart jag måste fixa något i alla fall. Det är ju inte mer än rätt. Jag hade en tanke på att handla julklappar på annan ord men det får nog bli lokala julklappar. Jag tror att jag vet vad jag ska köpa åt syster yster. Det blir ialla fall någon som är lätt att bära hem för henne. Svårare blir det att handla något till alla andra. Har ingen som helst susing vad jag ska köpa åt bror t ex. Strumpor, kan jag ju alltid köpa, men hur roligt är det att få strumpor för femtielfte året i rad?  Nåja, vi får se vad det blir...

F'resten, en toppenjulklapp åt mig skulle vara pengar. Jag såg att det var planerat ett live-event i poker i slutet av februari. Skulle verkligen vilja åka. Jag höll på att räkna att själva resan skulle gå på 2500 kr totalt... med flygbuss till och från skavsta plus flyg från Kallax till Sthlm och flyg från Skavsta till Edinburgh. Hotellet skulle gå på ca 2000 kr för två nätter. Mat och dryck.. hmm... 1000 kr max. Det är lite överslagsräkning, men inte mer än 5500 för hela resan. Jag måste räkna på det hela, om jag betala flyget enskilt och resten vid tillfället så borde det funka. Men men, det förutsätter att jag får lite julklappspengar. Sjukt billigt är det att åka från Skavsta till Edinburgh, inte ens 200 kr enkel resa när jag kollade igår. Det som kostar är resan mellan Kallax och Arlanda, speciellt om man vill åka på samma dag över till Skottland. Å andra sidan, om jag väljer att natta över i Stlm eller Nyköping så är jag ändå uppe i den summan, så det spelar ju ingen större roll. Nåja, drömma kan jag ju alltid göra... men får jag jobbet som jobb, där jag är nu så ska jag åka. Jag har sagt att om jag åker så kommer jag meddela i sista sekund, dvs det har jag sagt till gänget som ska åka till skottland, att det är inget jag kan bestämma nu.

Nu ska jag göra något annat.

På återseende!

Inte min dag, eller?

Dagen till ära: ------------> SVINKALLT!!!


Jag brände fingret på jobbat ---> 1 cm brännblåsa. :o(


Jag missade bussen hem!!!! ----> chauffören skrattade när jag berättade att jag missade honom med 30 sekunder, såg när han rullade iväg från busstationen och att jag därför åker hem till mor i stället, dvs när han kom tillbaka från mitt område.


Det som vände allt negativa var att jag hade fått besked om att jag får pengar innan jul. YEY!!!


Nu ska jag tänka på sängen!

På återseende!!





Tillåt mig småle!

En sak är säker, tiden går extra snabbt när man jobbar, men den står still när man vill att den ska gå snabbt. Det är redan den 16:e idag och snart är det julafton och inte en enda julklapp är köpt. :o( Jag kan bara önska och be att jag får någon form av slant innan julafton så man kan köpa något ialla fall. Nog för att maten betyder mest. heh.. Nåja, någon form av julklapp ska man väl kunna få ihop på egen hand utan affärens hjälp.

Idag blev jag hemskjutsad av min bror.... tidigare på dagen ringde jag mor för att höra om hon kunde svänga förbi med värktabletter. Dock kunde hon inte det för att hon jobbade så hon tyckte att jag skulle ringa bror... så gjorde jag också och han sa ok... hmmm.... Just nu är det inte så himla roligt för jag har fått så ont i lederna pga kylan ute. På dagen är det inga större problem, värre är det när man ska sova och det gör ont konstant. Det är ingen smärta, men det är värk. Jag ville att bror skulle komma innan jag slutade eller till det jag slutade. Jag har ingen aning om jag snurrade till något för honom eller om han hade annat för sig. Ingen bror hade kommit till det att jag slutade vad jag vet, därför ringde jag hem dels för att höra om han hade hittat några tabletter och dels för att höra om han var påväg eller så. Syster yster sa att han hade åkt redan! HUH... Jag gick ut och väntade i kylan, tiden gick och ingen bror dök ut. Tillslut ringde jag till bror och fick då veta att han var hemma. Tala om kommunikation. hahaha...  Det var inte hela världen men bror åkte på att skjutsa hem mig. Jag hade tänkte ta 19.00 bussen hem till mig.

Dagen till ära
pratade jag med min kära far också. Han ville att jag skulle komma förbi. Jotjena, för vilka pengar? Det jäkliga är att det är dyrare att åka och hälsa på dem nu när de har flyttat. Det blir ju 200 kr tur och retur. :( Det är mycket pengar för tillfället. Jag önskar att jag var rik och 200 kr inte var så mycket pengar. Normalt är det ju inte så mycket pengar men just nu är ju även 20 kr mycket.

Hupp, nu får det vara bra för nu är jag trött. Det blir en tidig kväll i kväll tror jag. :)



På återseende!


Önskelista

Ugh! kunde inte sova så jag tänkte att jag skulle skriva ner en mindre önskelista. Det är jättesvårt, vill ju ha så mycket så jag blir splittrad, men samtidigt är det saker som jag vill köpa själv. Jag har alltid haft svårt med prioritering....


Men tänkbara julklappar för den som känner sig ha råd.


PENGAR!!!! Massor, alltid!!! :oP (obegränsat.)

Dator (börjar bli läge.) (4000-6000 kr ingen begagnad helst.) 

Mus till datorn. (se här) Finns på Tores. (ca 179 kr)

Hörlurar, bild längre ner. (kommer inte ihåg vad de kostade. 200 kr? köpte de jag hade på Media Markt.)

Nya skor. (kanske 500kr, billigare är ju helt ok så länge de duger åt mig.)

Nya Mjukis brallor. (100-250 kr)

En bokhylla. (begagnad går också bra.... typ loppis. 50 kr om det är möjligt. )

En diskmaskin. :oP (billig och fungerande)

Gym- och badkort.


Något sådant kanske. Inga strumpor, jag köper dem själv. Bidrag till diverse är helt ok också!! :)


Nu ska jag försöka sussa igen!



På återseende och Glad Lucia!


Just det, mina hörlurar som Scrollis har fixat så fint. :o(




Irriterad, trött och tiden går alldeles för snabbt.

Varför händer saker när man minst vill att det ska hända??? Just nu sitter jag och försöker stressa av mig själv. Det är stört omöjligt att sova när jag är irriterad och stressad. Stressad är jag för att jag ska upp snart och jag har knappt sovit något och jag vet att klockan går och går. Den stannar inte upp bara för att jag vill det. Annars hade jag pausat den för länge sedan. Hrmpf...

Irriterad är jag för att jag hade precis somnat till och påbörjat nattsömnen så vaknar jag till av att något faller i golvet. Jag kunde inte analysera ljudet speciellt bra, hade ingen aning vad det var för något. Tänkte först att det var något som föll i golvet där katterna normalt brukar härja, men jag kunde inte få ljudet att stämma överens med sakerna runt i kring det området. Jag visste att det var något i sovrummet och då det var mörkt var det svårt att se vad. När jag tände lampan såg jag till min stora fasa vad det var.... 

Katterna hade fällt en stor... "ljusstake".... vet inte vad man kallar det för ... i golvet. Det var en glashållare för värmeljus. Jag kan inte påstå att det var ett fat eller bricka men formen var som ett fat med lite krusiduller på. Den hade plats för 4 stycken värmeljus. Tänkte ta en bild, men orkade inte hämta kameran.

Eftersom det blev glasskärvor och bitar över halva golvet var jag naturligtvis tvungen att ta reda på det. Har ingen större löst att trampa i det på grund av lathet och jag kunde inte direkt bara stänga igen dörren heller. Av någon slags naturlag kommer jag definitivt att trappa i något kvarliggande splitter imorgon eller så. Spelar nog ingen roll hur mycket eller hur noga jag dammsuger så kommer det finnas kvar minst ett splitter som jag kan trampa i. Imorgon blir det för mig att ta hem ett par av inneskorna från jobbat och börja använda sådana igen. Har inte behövt använda inneskor sedan jag bodde i huset där det kunde vara kallt på golvet.

Nåja, nu ska jag åter försöka placera mig i sängen, men mina benmuskler är fortfarande stressade och spända, de vill inte slappna av och då är det svårt att somna, vet inte vad jag ska göra. :o( Jag brukar ta en ipren när det är så, men dessvärre har jag inga ipren hemma. Ja, jag skulle nog behöva gå till en läkare... då skulle jag säkert få 100 olika sorters mediciner för både ditten och datten.

Det är klart att jag skulle nog sova bättre om jag inte hade katterna springade över mig eller i sovrummet överhuvudtaget. Men det känns lite elakt att stänga ut dem för flera timmar och sedan vara borta nästan hela dagen pågrund av jobb. Speciellt nu när de är kattungar och innekatter. Tidigare katter har ju varit delvis utekatter och de har liksom inte brytt sig så mycket om de inte har fått sova i sovrummet. Vissa gånger har de självmant valt att sova någon annanstans eller försökt tjata sig till att få gå ut under nattetid. Dock blev det slut med att vara ute under natten då ena av katterna nästan blev tagen av en räv eller något i den stilen. Ex sambon kunde inte riktigt avgöra vad det var för djur, men det var ett djur med 4 tassar och den hade kattstackaren i munnen. Tack och lov klarade hon sig... När hon kom in var hon alldeles tilltuffsad och blöt över rygg och nacke. Hon hade dock inga tuggmärken, vad jag kunde upptäcka ialla fall. Hur som helst är många katter självständiga djur... Men det tar lite emot att lämna kattungar ensamna under en längre tid, därför får de vara i sovrummet under natten.

Nu ska jag faktiskt försöka göra ett nytt försök att sussa!


Hupp!

Tråkigt och roligt!

Det tråkiga är att mitt lilla syskonbarn fyller 1 år på Söndag och min far skulle åka dit och fira honom. Jag ville så gärna följa med men dessvärre måste jag ju jobba, kan ju inte välja något annat. Typiskt, jag missade dopet och andra tillfällen. :( Grr...

Det roliga är ju att syster yster äntligen har behagat sig att åka hem. Mycket bättre skulle det ju vara om hon kunde behaga sig att flytta till en närmare plats. Som det är nu är det alldeles för långt för att åka och hälsa på lite spontant.

När jag jobbade inom kundservice branchen och även som säljare fick jag lära mig att man alltid skulle förmedla något positivt efter att man hade förmedlat något negativt. Helst skulle man säga något positivt först och sedan det negativa och sist något positivt igen... hmm... det kallades visst för försäljningshamburgare eller något sådant. Nåja, jag skulle ju inte sälja något just nu!

Dagen till ära har jag varit ledig! Ganska skönt, speciellt då jag hade svårt att somna. Jag förstår inte varför. Det bara kryper i kroppen! En aning drygt är det! :o( Dock ska jag jobba imorgon lördag... och på Söndag. Kanske bäst att göra kväll nu så man orkar upp, klockan hann ju bli lite över midnatt. Inte bra, inte bra. Jag skulle egentligen bara kolla om det gick någon lämplig buss.. om det går en väldigt tidigt får jag väl gå upp till mammas jobb och fördriva tiden där ett tag. Känner inte för att gå hela långa vägen, speciellt inte om det ska vara kallt och det är precis vad de har lovat. grr...


Okej, okej! Bums i säng var det....



På återseende!


PS. Det gick ingen lämplig buss! Jag börjar elva och det gick en buss kring 08.00... Glöm det!!! Då kan jag lova längre och gå i stället, även om jag inte känner för att gå hela långa sträckan i kyla. *surar över att det inte finns någon lokaltrafik på helgen*


Sjuk!

I måndags blev jag dunderförkyld. Jag fick feber och ont ihalsen bara så där pang bom. Hade väl känt mig lite konstig under helgen men försökt så gott det gick att ignorera det. Idag, tisdag, har det dock varit bättre, men då har jag istället haft världens huvudvärk. Har inte orkat göra något, blev sängliggande ett antal timmar mitt på dagen. Trots att jag har intagit huvudvärkstabletter så har den inte velat släppa.

Jag har fortfarande huvudvärk, men eftersom jag sov så många timmar under förmiddagen/eftermiddagen blir jag vaken en stund längre. Snart ska jag dock försöka krama kudden igen. Tur att jag är ledig imorgon.

Anti och grinig!!!

Jiiisus vad jag har känt mig off idag! Hade god lust att kasta sönder något, men jag hade inget lämpligt att kasta i golvet. Det kallas för tilt i pokervärlden. Grr... det har absolut inte varit någon bra dag idag! Allt har gått åt skogen!!

Hade tänkt pyssla här hemma men jag tappade lusten! Får försöka pyssla imorgon... En sak är säker, jag är väldigt sugen på Pizza!!! :o(


Som sagt, jag har spelat poker mest hela dagen och det kanske var relativt dumt för det har inte gett mig en krona, snarare har jag gått back så det skriker om det. Ok, inga större summor.... men ialla fall.. alla förluster känns på ett eller annat sätt efter ett tag.


Ett exempel är detta, in en turnering med ganska stora vinstpengar även om inköpet var billigt. Det hade kunnat bli många julklappar om jag hade vunnit.




It sucks!!! grr....  :o(


Nu ska jag sova!!! Hoppas på en bättre dag imorgon!

På återseende!

Slö, slapp och hårklippning!

Jäsiken vad jag hade ont i fossarna igår, fick också reda på att jag hade jobbat 1 timme för mycket varje dag den här veckan. När jag ringde chefen så informerade hon mig om att det är bara 8 tim som gäller. Gissa vem som ryckte av sig arbetskläderna snabbare än kvickt när jag fick reda på det. hahah.. Jag passade på att säg: då har jag i alla fall jobbat på bra den här veckan. haha..... Nåja! olyckor händer så lätt och jag tänkte inte på det, tänkte att det kanske var något speciellt den här veckan. Det måste ha varit den där extra timmen som knäckte mina fossar. grr... Jag har ialla fall många lediga dagar här framöver, jobbar bara måndag och är ledig 2 till. wee...

Idag har jag dock sovit ut imorse
och kring 14.00, begav jag mig över till mor. Bestämde att hon skulle få klippa mitt hår, eller rättare sagt min risbuske. Jag får gå till en riktig frissa när jag får råd och det blir förhoppningsvis i feb/mars. Jag sa åt mor att hon får inte ta för mycket för jag måste kunna sätta upp det om det blir snett, plus att jobbet kräver att jag har en svans eller något. Mitt hår behövde dock klippas, sist klippte jag mig själv och det är rätt länge sedan, det var nog i somras någon gång. Det blir så tovigt när det börjar bli väldigt nött. Jag hatar tovor för jag är så håröm. :( ...  På ett sätt skulle jag vilja klippa mig helkort, men jag känner mig så naken med riktigt kort hår och jag känner inte för att engagera mig allt för mycket i håret på morgonen. Är alldeles för slö för det.

Nåja, nu ska jag ta och fundera på att göra något annat... slappa och glo på TVn typ. Idag fick jag ialla fall se på Idol, inte för att jag kommer ihåg så mycket av det, satt och chattade på msn och tankarna flög iväg. Ha...


På återseende och trevlig helg!

Ojdå!

Jag har inte skrivit något på några dagar. Kommer inte ens ihåg när jag skrev sist, men jag vet att det var ett tag sedan sist. Heh... måste ha berott på jobbet. Senaste tiden har jag liksom sjunkit in i arbetet och jag vill ju gärna göra det seriöst så att jag kanske kan få in en fot någonstans och komma igång med trygghetssystemen igen.

När jag kom hem idag, var jag helt död i kroppen. Det kanske var att överdriva, men det kändes som om svanskotan hade skuttat ur led och mina fötter kändes som ballonger och dessutom hände något på vägen hem. Vet inte vad det var, men ont gjorde det. Det bara sprättade till under hälen och sedan kändes det som om jag gick på en "kula". När jag väl kom hem skynade jag mig att ge kattuslingarna mat och vatten för att sedan kunna kasta mig i fotöljen med fötterna i högläge. Det kanske var lite dumt för efter det kände jag mig som en jävligt stel gammal kärring. ugh!!! Inte alls roligt om jag får säga mitt...


... så här någon timme senare efter att jag har försökt sova en liten stund så har jag fortfarande lite ont i benen och fötterna. Vette sjutton hur morgondagen kommer gå. Ringde ialla fall Chefen för att tala om att jag har ont i foten och att jag kanske får problem imorgon.... jag menar, det är ju löjligt att sjukskriva sig idag för imorgon... om jag kan gå på foten utan att det gör ont imorgon. Jag sa, skit i att ringa någon nu, så går jag till jobbet och hör av mig på morgonskvisten. Då får hon så lov att fixa någon efter halva dagen ialla fall.... grr... Vill ju inte göra saken komplicerad för henne. hehe...


Enda anledningen till varför jag klev upp så här sent ( kl. 01.00) för att skriva detta var att jag tog katterna på bar gärning. Emellanåt lämnar jag datorn igång och jag kanske måste börja slå av den.... huh!!! De senaste dagarna har jag tyckt att den har betett sig lite konstigt, konstiga program har varit öppna och emellanåt har den ställt sig i viloläge eller på annat sätt slagit av sig. Nu vet jag orsaken dock!! :oP Det är ialla fall bättre än att de försöker äta upp min julgran, som jag inte har klätt än.  HA!!


Scrollan, hon som tittar ner!
Knuttis, han som tittar upp!





Knuttis Cool cat!!!


Antagligen var det varm och gott att ligga på datorn!!! grr....


Anpassad sökning
RSS 2.0